servikal omurga
.
اطلاعات کاربری
درباره ما
خبرنامه
en son içerik آخرین مطالب
لینکستان
دیگر موارد
آمار وب سایت
servikal omurga ağrısı
 
 
  
 
 
 
 Sinyal ve anamnez
 
 Yorkshire terrier, 4 yaşında, sağlam erkek Servikal omurgada ağrıyla başvurdu
 
 Daha fazla açıklama sağlamak için aşağıdaki röntgenler çekildi:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Röntgen açıklaması
 
 Servikal omurganın nötral ve hafif fleksiyon pozisyonlarındaki mediolateral radyografileri C1 ve C2 vertebral gövdelerinin dorsal laminaları arasındaki açı, nötr ve fleksiyondaki görüntülerde farklıdır ve fleksiyondaki görüntülerde atlantoaksiyal örtüşme önemli ölçüde kısalmıştır (atlantoaksiyel örtüşme yaklaşık Kırınıma uğramış görüntülerde -1,4 mm ve nötr konumda +1,5 mm):
   
 
 Yan görünümlerde dens ekseni arkaya doğru kaymıştır, ancak bunun dışında sağlamdır ve displazi belirtileri yoktur.
 
 Teşhis
 
 Atlantoaksiyel subluksasyon/Atlantoaksiyel instabilite
 
 çıkış
 
 İnce kesit T1 ve T2 sekanslarla yapılan MR incelemesinde dens ekseni bölgesinde transvers bant tespit edilemedi.Dens ekseninin dorsal yer değiştirmesi nedeniyle fokal dorsal yer değiştirme ve ventral bası söz konusudur. Miyelon ayrıca dens ekseninin dorsalinde fokal T2W -hiperintens olarak gösterilmiştir, bu durum ödem, kanama veya kronik gliosis ve Wallerian dejenerasyonunu gösterebilir.
 
 
  
 
 
 Örneklemek gerekirse, sağlıklı bir karşılaştırma çekimi:
 
 Sıradışı bir köpeği örnek olarak kullanarak kraniyal servikal omuriliğin normal seyri ve dens ekseninin normal pozisyonu
 
 
 
  
 
 tartışma
 
 Konjenital atlantoaksiyel instabilite/subluksasyon, Yorkshire Teriyerleri, Oyuncak Kanişler ve Chihuahualar gibi küçük köpek ırklarında daha yaygındır, ancak bazen büyük köpek ırklarında ve kedilerde de ortaya çıkabilir.Semptomlar ortalama 21,3 aylıkken başlar ve aşırı derecede aşırı şiddet ile karakterize edilir. Omurganın atlantoaksiyel ekleminin fleksiyonu, eksenin atlasa göre dorsal subluksasyonuyla sonuçlanır ve omuriliğin ventral kompresyonuna neden olabilir Semptomlar akut veya kademeli olabilir ve ataksili veya ataksisiz hareket sırasında ağrıdan kuadriplejiye, solunum durması ve ölüme kadar değişebilir. en ağır vakalardaEn yaygın İnstabilitenin nedenleri, atlantoaksiyal eklem, enine bağ ve dens ekseni bölgesindeki anormal şekilde gelişmiş kemikler ve bağlardır.
 
 terapi
 
 Konservatif tedavi genellikle splintlemeyi, servikal omurganın stabilizasyonunu, dinlenmeyi ve ilaç tedavisini içerir.  Konservatif tedavi vakaların yaklaşık %62'sinde başarılı olur, düzelme olmazsa cerrahi tedavi önerilir.  Atlantoaksiyal eklemi stabilize etmeyi amaçlayan çeşitli cerrahi yöntemler vardır.  Cerrahi tedavi vakaların yaklaşık %60-90'ında başarılıdır
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ürünü satın almak için görsele tıklayın
 
 
Send SMS@ 
 
 
 
 




:: موضوعات مرتبط: Evcil Hayvan حيوانات خانگی pet animal , ,
:: بازدید از این مطلب : 240
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Veteriner arkadaşın دوست دامپزشک شما
ت : 7 / 6 / 1402
.
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








konular موضوعات
ürünler صفحات
نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
En Çok Görüntülenen Gönderiler مطالب پربازدید
چت باکس
تبادل لینک هوشمند
پشتیبانی